sfaturi parinti siguranta acasa

Cum să îți protejezi copiii în casă: 10 sfaturi de siguranță pentru părinți

Siguranța casei și prevenirea criminalității reprezintă o responsabilitate colectivă, de la cei mai mici membri ai familiei până la cei mai în vârstă. Este important să îi învățăm pe copii reguli de siguranță, pentru a-i proteja pe ei înșiși, casa și întreaga familie. Prin implicarea lor în cele 10 moduri prezentate mai jos, le oferim copiilor noștri instrumentele necesare pentru a preveni situațiile periculoase și pentru a-și asuma un rol activ în menținerea siguranței în jurul lor.

10 Lecții de Securitate Acasă pe Care Să le Predați Copiilor Dvs. Pentru a-i Proteja în Viața de Zi cu Zi

01. Închideți întotdeauna ușa de intrare în apartament sau casă

Încurajează-i pe copii să dezvolte obiceiul de a încuia ușa de intrare întotdeauna după ei. Este posibil ca unii copii să înțeleagă importanța încuiatului ușii de intrare atunci când pleacă de acasă, dar reamintește-le că este la fel de important să folosească zăvorul și când sunt în casă pentru a se proteja de posibili intruși. Sistemele de alarmă sau de securitate pot fi, de asemenea, foarte utile pentru a asigura siguranța casei. Asigură-te că copiii știu cum să activeze sistemul de alarmă, să-și amintească codurile și să înțeleagă necesitatea utilizării lui, la fel ca și încuietoarea, atunci când sunt acasă.

usa intrare apartament

Uși Intrare Apartament

Uși metalice de apartament cu încuietori de siguranță testate antiefracție 

usa exterior casa

Uși Exterior Casă

Uși exterior din tablă zincată cu coeficient termic mic, rezistente foc 30 min 

02. Înlocuiți cheile clasice ale ușii de intrare cu coduri de acces și montați pe ușă un vizor cu funcție de fotografiere sau filmare

Înlocuiți cheile cu coduri de acces pentru copiii dvs. chiar și dacă aceștia sunt responsabili, sunt totuși copii și pot uita sau pierde cheile. În schimb, oferiți-le propriul cod de acces pentru o blocare inteligentă a ușii de intrare. Asigurați-vă că codul este ușor de memorat, poate fi o dată importantă, dar nu atât de evident încât să poată fi ghicit de altcineva. În final, învățați-i să nu împărtășească codul cu nimeni, nici măcar cu cel mai bun prieten al lor.

03. Învățați copiii să nu deschidă ușa de intrare străinilor dacă sunt singuri acasă

Dacă copiii sunt destul de mari pentru a rămâne singuri acasă pentru câteva ore după școală, este important să-i învățați cum să fie în siguranță până când vă întoarceți acasă. Învațați-i să nu răspundă la ușă când sunt singuri acasă, mai ales dacă nu așteaptă pe nimeni. Indiferent de pretextul persoanei de la ușă, copiii ar trebui să nu permită accesul nimănui în casă în absența unui adult.

Cu toate acestea, dacă doriți ca ei să poată verifica cine este la ușă înainte de a decide dacă să răspundă sau nu, puteți instala o sonerie sau vizor video conectat la un dispozitiv precum un telefon inteligent sau un monitor. Această soluție poate fi utilă atunci când o rugă trebuie să vină să stea puțin cu ei până ajungi acasă, dar copiii trebuie să știe că nu ar trebui să permită accesul niciunei persoane străine în casă. În special, dacă sunt prea mici pentru a vedea prin vizor, ar trebui să învețe să nu răspundă la ușă în nicio situație.

04. Nu furnizați informații personale online sau străinilor

Este important să le învățați copiilor să păstreze informațiile personale secrete și să nu ofere informații despre casă sau familie străinilor sau persoanelor pe care nu le cunosc bine. Aceasta include, de asemenea, să nu ofere informații personale online, cum ar fi numele lor complet, adresa sau numărul de telefon. Învățați-i să vă informeze sau să contacteze autoritățile în cazul în care se confruntă cu situații în care cineva încearcă să obțină informații personale de la ei sau îi face să se simtă incomod.

05. Nu lăsați obiecte valoaroase în apropierea ferestrelor dacă locuiți la parter sau la casă

În plus, asigurați-vă că jucăriile și alte obiecte valoroase, cum ar fi consolele de jocuri sau telefoanele mobile, tabletele, laptopurile, nu sunt lăsate în mod vizibil prin ferestre sau în curtea din față. Acest lucru poate atrage atenția hoților și poate determina o spargere. Încurajați copiii să-și păstreze obiectele personale în siguranță în interiorul casei, în locuri în care nu pot fi văzute de afară. În plus, îi puteți învăța să nu împrumute sau să împărtășească obiectele lor cu străinii sau chiar cu prietenii, pentru a evita riscul de a le pierde sau de a fi furate.

usi blindate antiefractie

Uși Blindate Antiefracție

Uși solide testate cu certificate antiefracție conform EN1627 clasa RC3 și RC4

usi personalizate de lux

Uși lux personalizate

Uși intrare rezidențiale de lux personalizate și pe comandă în orice culoare

06. Acordă atenție la tot ce pare suspect în jurul tău

De asemenea, învață-i pe copii să observe și să raporteze orice activitate suspectă sau neobișnuită în cartierul lor. Dacă văd o persoană necunoscută care întreabă prea multe întrebări sau se uită în jurul casei tale, trebuie să știe să-ți spună. S-ar putea să fie un vecin nou curios sau un vânzător care își face munca, dar este mai bine să fii precaut decât să-ți asumi riscuri inutile.

07. Un panou de comandă cu instrucțiuni de siguranță scrise și pus pe frigider sau în casă la care să aibă acces toată familia

Un panou de comandă pentru familie este o idee minunată pentru a menține o comunicare eficientă și organizată în familie. În plus, adăugarea informațiilor de contact în caz de urgență și a programului familiei în acest centru de comandă poate fi foarte util pentru securitatea familiei. Este important să puneți în aplicare astfel de măsuri de precauție pentru a asigura siguranța și protecția tuturor membrilor familiei.

08. Faceți recomandări în funcție de vârsta copilului

Este important să acordați atenție vârstei copiilor și să adaptați măsurile de securitate la nevoile lor specifice. De exemplu, pentru copiii mai mici, asigurați-vă că sunt întotdeauna sub supravegherea unui adult și că accesul la obiecte periculoase sau la zone periculoase este limitat. De asemenea, asigurați-vă că au jucării potrivite pentru vârsta lor și evitați obiectele mici sau toxice care ar putea fi înghițite.

Pentru adolescenți, este important să discutați cu ei despre siguranța online și să îi învățați să fie atenți la potențialele pericole, cum ar fi infractorii cibernetici sau mesajele și imaginile inadecvate. Asigurați-vă dacă au un cont de social media sigur și ajutați-i să înțeleagă cum să păstreze informațiile personale private.

În plus, învățați-i să fie responsabili și să respecte regulile de siguranță. Asigurați-vă că au acces la telefoane mobile și îi învățați cum să apeleze numerele de urgență în caz de necesitate.

În general, asigurați-vă că îi învățați pe copii să fie conștienți de pericolele din jurul lor și să le furnizați instrumentele și resursele necesare pentru a rămâne în siguranță.

09. Discutați cu copiii despre cum trebuie să se comporte în situații de urgență

Este foarte important să vorbiți cu copiii dumneavoastră despre ce să facă în caz de urgență, indiferent de vârsta lor. Acest lucru poate fi o conversație dificilă, dar este crucială pentru siguranța lor. Discutați despre numerele de urgență și cum să sune la 112 în caz de incendiu, cutremur, inundație, răpire sau alte situații de urgență. Asigurați-vă că copiii dvs. știu cum să comunice cu serviciile de urgență, să le spună unde se află și să rămână calmi.

Învățați-i să identifice semnele de pericol și cum să se protejeze în timpul unei situații de urgență. Învață-i să evacueze din casă sau să se ascundă într-un loc sigur, cum ar fi sub un birou sau într-un colț al camerei, în caz de un atac armat. Stabiliți un plan de evacuare pentru casa voastră și exersați-l periodic. Învățați-i să nu se uite în spate sau să se întoarcă în casă în timpul unei evacuări, indiferent dacă își uită jucăria preferată sau telefonul mobil.

10. Acordați recompense copiilor pentru respectarea regulilor de siguranță

În general, ar trebui să încurajați copiii să raporteze orice incident sau situație suspectă imediat, fie părinților, profesorilor, prietenilor de încredere sau autorităților. Asigurați-vă că copiii dvs. știu că nu trebuie să se simtă rușinați sau intimidati să raporteze comportamente necorespunzătoare sau neplăcute. O bună comunicare în familie și un mediu deschis și de încredere pot ajuta la prevenirea unor situații periculoase.

Este foarte important să recompensați copiii pentru respectarea regulilor de siguranță, astfel încât să se simtă motivati să continue să le urmeze. Un sistem de recompense ar putea fi adaptat în funcție de vârsta și preferințele copiilor. În plus, este important să sărbătoriți progresele și succesele lor, indiferent cât de mici ar fi.

Este de asemenea interesant să aflați că există o lună dedicată prevenirii criminalității, octombrie. Este bine să fie conștienți de această lună și de activitățile din comunitatea voastră legate de prevenirea criminalității. Schlage și alte organizații au resurse și sfaturi utile pentru a vă ajuta să vă protejați casa și familia.

folie securitate antiefractie geam

Folie Antiefracție

Folie de protectie ferestre termopan, vitrine și uși din sticlă. Folie certificată EN12600 și EN356 clasa de rezistență P2A

folie solara ferestre

Folie Protecție Solară

Folia reflexivă asigură protecția împotriva razelor solare. Menține răcoare în încăperi pe timpul anotimpurilor calde. 

geam cu folie sablata decorativa care nu permite sa se vada in interior

Folie Sablată

Folia de intimitate poate fi sablată sau cu diferite modele decorativă. Ideală pentru spațiile partiționate cu sticlă. 

Shopping Cart
Phone icon
Sunați!
WhatsApp icon
Chat
Scroll to Top