magazin de usi de intrare in apartament si vila

Cum știm dacă o ușă de intrare este de calitate?

Sfaturi pentru alegerea unei uși de exterior de premium pentru casa ta

Piața din România este foarte variată când vine vorba de uși de exterior pentru casă sau apartament.

Găsim uși la Dedeman, Bricostore sau în alte magazine mari, dar găsim și mici firme specializare în vânzarea ușilor metalice pentru intrarea în casă.

În funcție de producător, origine, caracteristici tehnice și finisaje prețurile diferă destul de mult de la un model de ușă la altul.

Un criteriu important, atât pentru cei care caută ușă de apartament, cât și pentru cei care caută o ușă de exterior vilă este izolarea fonică. Acest aspect este foarte important, deoarece vă oferă întimitate și printr-o ușă de calitate bună nu trece zgomotul din locuință către exterior sau nu auziți din casă ce se întâmplă afară.

Ca să vă dați seama dacă o ușă de exterior are proprietăți fonice, un indicator important este greutatea ei, semn că în interior nu este goală. O ușă de calitate și izolantă trebuie să cântărească minim 60 kg, iar grosimea foii să fie de minim 5 cm.

Este important să întrebați vânzătorul care este indicele de izolare fonică, iar un indice peste 27 dB este unul bun, deși cele mai recomandate uși sunt cele care au izolarea de peste 30 dB.

Un alt crieriu ar fi finisajul. Ușa ar trebui să aibă panouri sau suprafețe cât mai rezistente la zgârieturi și posibilitatea înlocuirii acestora în caz de deterioarare. Este bine să vă interesați și de acest aspect.

Nu neglijați încuietorile și garanția care vi se oferă pe ușă, inclusiv pe sistemele montate pe ea. Este foarte important ca atunci când ușa de intrare iese din garanție să găsiți piese de schimb pe piața din România. Ușile din Belarus, Turcia sau alte țări care nu sunt membre UE au încuietori care nu se potrivesc cu standardele din Uniunea Europeană.

Aceste aspect este foarte important în cazul în care vi se strică încuietorile și trebuie să le înlocuiți. Am văzut situații în care ajustările pe ușa existentă pentru montarea unor yale noi au ajuns să coste cât o ușă nouă.

Atenție la ce cumpărați!

 

Sumar sfaturi cumpărare ușă de exterior: 

1. Materialul ușii de exterior

O ușă de intrare de calitate va fi fabricată din materiale durabile, precum lemnul masiv, metalul sau sticla securizată.

2. Structura ușii exterioare

O ușă de intrare de calitate va fi solidă și stabilă, fără a fi prea grea sau prea ușoară. Ideal ar fi ca ușa să aibă peste 60 kg. 

3. Izolarea termică a ușii de intrare 

O ușă de intrare de calitate va avea o izolare termică bună, ceea ce va ajuta la menținerea temperaturii interioare constante și la reducerea pierderii de căldură.

4. Izolarea fonică

O ușă de intrare de calitate va avea umplutură în interior, ceea ce va ajuta la reducerea zgomotului 

5. Sistemul de închidere al ușii de exterior

Ușile de intrare de calitate vor avea un sistem de închidere sigur și fiabil care va proteja locuința de instruși și va preveni forțarea ușii 

6. Aspectul ușii de exterior

Ușile de intrare de calitate vor arăta bine și se vor potrivi cu stilul casei. Aspectul ușii poate fi influențat de factori precum finisajul, designul și culorile.

usa intrare apartament

Uși Intrare Apartament

Uși metalice de apartament, încuietori de siguranță antiefracție 

usa exterior casa

Uși Exterior Casă

Uși exterior din tablă zincată, coeficient termic mic, rezistente foc 30 min 

usi blindate antiefractie

Uși Blindate Antiefracție

Uși testate cu certificat antiefracție conform EN1627 clasa RC3 și RC4

Shopping Cart
Phone icon
Sunați!
WhatsApp icon
Chat
Scroll to Top