Uși ALA ADĂPOST CIVIL AVIZ TEHNIC - PREȚURI FABRICĂ!

Uși UME și Obloane OME tip ALA. Prețuri de producător, livrare în toată țara. UME1, UME2, UME0 și OME0, OME1 și OME2, uși ALA duble PME2 – 2 K. 

Obloane și uși etanșe ALA tip OME și UME

Asigurăm TRANSPORT în toată țara - Uși ALA tip UME0, UME1 și UME2

Suntem reprezentați direcți ai fabricii, specializați în producția de tâmplărie metalică personalizată pentru construcții civile și industriale. Înțelegem necesitatea de securitate și protecție în fața dezastrelor naturale sau a situațiilor de conflict. Prin urmare, am dezvoltat o gamă de produse de înaltă calitate, concepute pentru a oferi această securitate esențială.

Conform normativelor mai noi, și clădirile care au paturi de staționare sau au destinația de spital sau îngrijire a sănătății au obligația de a fi dotate cu adăpost de protecție civilă.

adapost ala oblon usa

Ușile ALA pentru adăpost civil se livrează la comandă, iar termenul de livrare pentru uși și obloane etanșe tip UME și OME este de 15-20 de zile de la stabilirea detaliilor tehnice și a tipului de ușă etanșă dorit. 

Tipuri de uși și obloane pentru adăposturile de apărare civilă

Uși Adăposturi Civile - Caracteristici UME0, ușă UME1 și uși UME2

Ușă UME0 Adăpost Civil

Dimensiuni: 0,8 x 1,8 m
Grosime: 18 mm
Greutate: Aproximativ 370 Kg

UME1 Ușă ALA

Dimensiuni: 0,8 x 1,8 m
Grosime: 18 mm
Greutate: Aproximativ 370 Kg

Uși UME2 Protecție Civilă

Dimensiuni: 0,8 x 1,8 m
Grosime: 14 mm
Greutate: Aproximativ 260 Kg

schita detalii usa adaposwt civil

Obloane Adăpost Civil tip OME - Detalii tehnice OME0, oblon OME1 și oblon metalic OME2

Oblon OME0 Adăpost Civil

Dimensiuni: 0,8 x 0,8 m
Grosime: 16 mm
Greutate: Aproximativ 125 Kg

OME1 Oblon ALA

Dimensiuni: 0,8 x 0,8 m
Grosime: 10 mm
Greutate: Aproximativ 95 Kg

Oblon OME2 Protecție Civilă

Dimensiuni: 0,8 x 0,8 m
Grosime: 8 mm
Greutate: Aproximativ 80 Kg

schita oblon adapost civil

Adăpost Civil ușă tip UE, panou PME2, ușă ALA dublă tip PME2-2k două canaturi

UE Ușă ALA Grup Sanitar

Dimensiuni: 0,8 x 1,8 m
Grosime: 4 mm
Greutate: Aproximativ 196 Kg

Panou Adăpost civil PME2

Dimensiuni: 1,4 x 2,1 m
Grosime: 8 mm
Greutate: Aproximativ 

Ușă Adăpost PME2-2k

Dimensiuni: 2,94 x 2,1 m
Grosime: 8 mm
Greutate: Aproximativ 

schita panouri ala adapost civil pme2

Tamplarie Metalică ALA pentru Adăpost Civil și Industrial

Uși Etanșe ALA

Pentru adăposturile civile, oferim uși ALA metalice etanse, cunoscute și sub denumirea prescurtată UME. Aceste uși sunt special concepute pentru a oferi protecție suplimentară în cazul dezastrelor sau a atacurilor. Având o rezistență excepțională la presiune și un sistem de etanșare prin garnitura specială EPDM, ușile noastre sunt construite să reziste la forțe distructive extrem de puternice.

Trape și Obloane Etanse

Pe lângă ușile etanse, producem și trape etanse pentru acces sau evacuare. Acestea sunt esențiale pentru o evacuare rapidă și sigură în caz de urgență. De asemenea, obloanele noastre metalice, denumite OME, sunt concepute pentru sasurile de evacuare și pentru închiderea puturilor de acces. Acestea, la fel ca și ușile noastre, sunt realizate cu cea mai mare atenție la detalii și calitate, asigurând o etanșeitate și o rezistență maximă.

Importanța Adăposturilor Civile

Adăposturile civile sunt importante pentru protecția populației în situații de urgență, cum ar fi dezastre naturale sau conflicte. Un aspect important al securității acestor adăposturi îl reprezintă ușile lor. Ușile adăposturilor civile sunt proiectate pentru a oferi rezistență maximă și protecție împotriva factorilor externi, cum ar fi explozii sau deșeuri. În acest articol, vom explora caracteristicile esențiale ale ușilor adăposturilor civile și ale ușilor ala adăpost civil, evidențiind importanța lor în asigurarea siguranței și integrității acestor spații vitale de refugiu.

Proiectarea Ușilor pentru Adăpost Civil

Proiectarea ușilor pentru adăposturi civile implică considerente specifice legate de siguranță și durabilitate. Aceste uși trebuie să fie construite din materiale rezistente, capabile să suporte impacturi puternice și să asigure o izolare eficientă. De asemenea, trebuie să fie ușor de manevrat în situații de urgență, permitând evacuarea rapidă și sigură a persoanelor adăpostite. Detalii precum grosimea ușii, tipul de închizătoare și sistemele de blocare sunt esențiale pentru a asigura că ușile adăposturilor civile îndeplinesc standardele de siguranță necesare.

Rolul Ușilor Ala de Adăpost Civil

Ușile ala sunt componente esențiale în structura adăposturilor civile, funcționând ca puncte de tranziție între diferite secțiuni ale adăpostului. Ele sunt proiectate pentru a menține integritatea structurii și pentru a oferi protecție suplimentară împotriva contaminării și intruziunilor. De asemenea, aceste uși facilitează gestionarea eficientă a fluxului de persoane și resurse în interiorul adăpostului, contribuind la menținerea ordinii și organizării în timpul unei situații de urgență.

Standardele și Reglementările pentru Ușile Adăposturilor Civile

Pentru a asigura eficiența și siguranța ușilor în adăposturile civile, există standarde și reglementări stricte care trebuie respectate. Acestea includ specificații privind rezistența la foc, etanșeitatea la aer și apă, precum și rezistența la impacturi și explozii. Respectarea acestor standarde garantează că ușile adăposturilor civile îndeplinesc criteriile necesare pentru a proteja eficient persoanele adăpostite în caz de urgență.

Ușile adăposturilor civile și ușile ala sunt elemente fundamentale în asigurarea securității și funcționalității adăposturilor în situații de urgență. Prin proiectarea și implementarea lor conform standardelor riguroase, aceste uși contribuie semnificativ la protejarea vieților umane. Este esențial ca toate adăposturile civile să fie echipate corespunzător pentru a face față provocărilor aduse de situațiile de criză.

usa adapost civil

Caracteristici tehnice ale tipurilor de uși și obloane pentru adăposturile de apărare civilă

Ușa metalică de protecție etanșă UME2 

Se montează la sasurile de acces în subsolul amenajat ca adăpost de protecție civilă.

 • Etanșă, testată la 100 mm coloană de apă timp de 30 de minute.
 • Rezistență la presiune: sarcină directă de 10.800 daN (11.000 Kg-forța) și sarcină indirectă de 2.448 daN (2.500 Kg-forța).
 • Dimensiuni gol acces: 0,8 x 1,8 m (lățime x înălțime).
 • Dimensiuni foaie ușă: 0,9 x 1,9 m.
 • Foaia de ușă este confecționată din tablă cu grosimea de 14 mm.
 • Greutatea ușii aproximativă: 260 Kg.

Ușa metalică etanșă UE 

Montată la cabine și în încăperea tampon de la grupul sanitar din adăpostul de protecție civilă.

 • Etanșă, testată la 100 mm coloană de apă timp de 30 de minute.
 • Rezistență la presiune: sarcină directă de 6.480 daN (6.600 Kg-forța) și sarcină indirectă de 1.440 daN (1.470 Kg-forța).
 • Dimensiuni gol acces: 0,8 x 1,8 m (lățime x înălțime).
 • Dimensiuni foaie ușă: 0,896 x 1,896 m.
 • Foaia de ușă este confecționată din tablă cu grosimea de 4 mm.
 • Greutatea ușii aproximativă: 200 Kg.

Obloane metalice etanșe OME0, OME1 și OME2 

Utilizate la ieșirea de salvare din adăpostul de protecție civilă.

 • Golul de trecere are dimensiunile de 0,7 x 0,7 m.
 • Dimensiunile foiței mobile a oblonului: 0,8 x 0,8 m.
 • Grosimea foiței de tablă: 16 mm pentru OME0, respectiv 10 mm și 8 mm pentru OME1 și OME2.
 • Greutatea oblonului OME0: 125 Kg, OME1: 95 Kg, OME2: 80 Kg.

Panouri metalice etanșe tip PME

Disponibile panouri metalice etanșe pentru adăposturile de protecție civilă. PME2 (1 canat):

 • Dimensiuni gol 1,4 x 2,1 m, dimensiuni exterioare 1,64 x 2,34 m, foiță de tablă cu grosimea de 8 mm. PME2 2K (două canaturi):
 • Dimensiuni gol 2,885 x 2,1 m, dimensiuni exterioare 3,125 x 2,34 m, foiță de tablă cu grosimea de 8 mm.

Etapele principale de montaj pentru ușile ALA

Realizarea carcasei de armatură a diafragmei (peretelui) subsolului.

Demontarea foii de ușă prin scoaterea bolturilor de la balamale.

Pozarea ramei ușii ALA/oblonului ALA în golul corespunzător din carcasă, sudarea prăzniilor (ancorelor) ramei de armatura. Prinderile trebuie să fie suficient de rezistente și rigide pentru a menține rama în poziția corectă și a împiedica deplasarea acesteia în timpul turnării și vibrațiilor betonului. Dacă rama nu vine dotată cu prăzniuri (ancore), producătorul va specifica tipul, dimensiunile, numărul și poziționarea acestora pe rama. Sudurile trebuie făcute astfel încât să nu afecteze capacitatea portantă a armaturii și ancorilor.

Cofrarea peretelui (diafragmei), turnarea și vibrarea betonului.

Decofrarea și verificarea poziționării corecte a ramei ușii/oblonului. Se verifică posibile segregări ale betonului.

Montarea tablei ușii/obloului.

NOTĂ! Foile de ușă ALA (sau obloanele ALA) nu trebuie montate înainte ca de turnarea betonului, deoarece ușile sunt foarte grele

Ușile și obloanele etanșe metalice de tip ALA sunt potrivite pentru montarea la unități militare, inclusiv depozitele de armament, datorită rezistenței lor remarcabile la presiune și atac.

Ușile și obloanele destinate adăpostului de protecție civilă sunt montate înainte de finalizarea acestuia, iar betonul este turnat în jurul lor. Acestea se caracterizează printr-o durată de viață extrem de lungă, depășind 30 de ani. Ușile ALA sunt livrate grunduite, iar după montaj pot fi vopsite pentru a se potrivi cu designul dorit.

Uși din oțel tehnice cu destianție universală, ideale pentru birouri, școli, spații comerciale și instituții publice și private 

Uși simple și duble cu rezistență la foc în conformitate cu EN1634-1 cu livrare din stoc în culoare alb și gri 

Adresă

Str. Paleologu nr. 1, Sector 2, București, România, 021882

Program:

Luni - Vineri - 8.00 - 17.00
Sâmbătă - 10.00 - 14.00 Duminică: Închis

logo blindat
Scroll to Top
×