Ce Reprezintă Clasele de Rezistență ale Ușilor Antiefracție Exterioare: De la RC1 la RC4

Ușile antiefracție sunt esențiale pentru a asigura securitatea locuințelor și a clădirilor comerciale. Standardul european EN 1627 definește criteriile pentru rezistența la efracție a ușilor și ferestrelor. Conform acestui standard, ușile sunt clasificate în șase clase de rezistență, de la RC1 la RC6, în funcție de nivelul lor de protecție împotriva tentativelor de efracție.

Uși antiefracție RC1 (Rezistență Clasă 1)

Nivel de securitate: Basic

Rezistență: Ușa este rezistentă la efracție împotriva agresorilor care folosesc forța fizică, cum ar fi lovirea, împingerea sau trântirea.

Aplicații tipice: Clădiri cu risc redus de efracție sau acolo unde există măsuri de securitate suplimentare.

Uși exterioare antiefracție RC2 (Rezistență Clasă 2)

scule pentru testare usi antiefractie clasa rc2

Nivel de securitate: Mediu

Rezistență: Ușa poate rezista la efracție cu ajutorul uneltelor simple, cum ar fi clește și șurubelnițe, pentru o durată de cel puțin 3 minute.

Aplicații tipice: Locuințe particulare, apartamente și clădiri comerciale cu un nivel mediu de securitate.

Uși antiefracție RC3 (Rezistența Clasă 3)

unelte testare usi clasa de rezistenta rc3

Nivel de securitate: Înalt

Rezistență: Ușa poate rezista la efracție cu ajutorul uneltelor mai avansate, cum ar fi ciocanul, ciocanul de rupere și burghiu, pentru o durată de cel puțin 5 minute.

Aplicații tipice: Clădiri rezidențiale cu un nivel înalt de securitate și clădiri comerciale

Uși antiefracție de exterior RC4 (Rezistența Clasă 4)

Nivel de securitate: Foarte înalt

Rezistență: Ușa poate rezista la efracție cu ajutorul uneltelor electrice, cum ar fi motoferastraie și burghie, pentru o durată de cel puțin 10 minute.

Aplicații tipice: Bănci, magazine de bijuterii, clădiri guvernamentale sau orice altă clădire unde securitatea este de o importanță capitală.

Ce este standardul European EN 1627 / 1630 și cum se aplică la ușile de antiefracție

Standardul EN 1627 este un standard european care stabilește criteriile pentru performanța rezistenței la efracție a ușilor, ferestrelor, obloanelor și grinzilor de protecție.

Acesta definește tehnicile de testare și clasificarea produselor în funcție de rezistența lor la tentativi diferiți de efracție. Clasificările variază de la RC1 (rezistență minimă) la RC6 (rezistență maximă), și fiecare nivel reflectă capacitatea produsului de a rezista la diferite unelte și metode de efracție pentru o perioadă specifică de timp.

Acest standard este folosit pe scară largă în Europa pentru a evalua și certifica securitatea ușilor și ferestrelor, ajutând consumatorii și profesioniștii din domeniu să facă alegeri informate cu privire la produsele de securitate.

Ce uși exterioare trebuie montate la bănci, instituții publice, case de amanet și obiective de înaltă securitate conf. legii 333/2003

Legea 333/2003 din România se referă la măsurile necesare pentru paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor. Aceasta stabilește reglementări și norme legate de:

Organizarea și funcționarea serviciilor de securitate private, care oferă servicii de paza și protecție.

Obligațiile pe care le au beneficiarii de servicii de paza în ceea ce privește asigurarea securității obiectivelor, bunurilor și valorilor.

Criteriile de evaluare și aprobare a firmelor care doresc să presteze servicii de paza și protecție.

Formarea profesională a personalului implicat în aceste servicii.

Răspunderea juridică pentru nerespectarea reglementărilor impuse de această lege.

Legea 333/2003 este esențială în asigurarea unui mediu sigur pentru obiectivele, bunurile și valorile din România și pentru a garanta că serviciile de paza și protecție sunt realizate la standarde înalte de profesionalism și integritate. Aceasta a fost ulterior completată și modificată prin diverse ordonanțe și acte normative, astfel încât să răspundă nevoilor actuale de securitate ale țării.

În conformitate cu această lege, toate instituțiile publice, bancare, unitățile militare și obiectivele cu nivel înalt de securitate trebuie să monteze uși certificate în conformitate cu EN 1627. 

magazin de usi de intrare in apartament si vila

UȘĂ BLINDATĂ APARTAMENT

Uși testate în conformitate cu legea 333/2003 cu certificat EN1627 clasa RC3 și RC4

usa intrare apartament

Uși Intrare Apartament

Uși metalice de apartament cu încuietori de siguranță testate antiefracție 

usa exterior casa

Uși Exterior Casă

Uși exterior din tablă zincată cu coeficient termic mic, rezistente foc 30 min 

usi blindate antiefractie

Uși Blindate Antiefracție

Uși testate cu certificat antiefracție conform EN1627 clasa RC3 și RC4

Shopping Cart
Phone icon
Sunați!
+40767.697.778
Scroll to Top
× Chat!