Tot ce Trebuie să Știți despre Folia pentru Geamuri

Ghid Complet despre Folia pentru Geamuri: ce este folia pentru geamuri, tipuri de folie, selecție, avantaje și dezavantaje, Instalare și întrebări Frecvente

Dacă sunteți proprietar de locuință, deținător de afaceri sau administrator de clădire și vă interesează îmbunătățirea confortului, siguranței și eficienței energetice ale spațiului dvs., atunci este esențial să înțelegeți potențialul foliilor pentru geamuri.

Aceasta nu este o achiziție pe care o faceți în mod regulat; prin urmare, alegerea unei folii pentru geam reprezintă mai mult decât o simplă tranzacție financiară.

Decizia de a investi în folii pentru geamuri implică o analiză aprofundată a avantajelor și dezavantajelor pe care le prezintă.

Este esențial să selectați folia care se potrivește cel mai bine nevoilor și cerințelor proiectului dvs. De asemenea, cunoașterea modului în care sunt fabricate, instalate și funcționează aceste folii poate juca un rol crucial în decizia finală.

În cele ce urmează, vom aborda mai multe aspecte legate de foliile pentru geamuri, un produs versatil cu o varietate largă de aplicații, atât pentru spațiile rezidențiale, cât și pentru cele comerciale.

Indiferent dacă scopul dvs. este protejarea ferestrelor, atenuarea luminii solare sau sporirea intimității, foliile pentru ferestre pot oferi soluția ideală.

folie securitate antiefractie geam

Folie de protectie ferestre termopan, vitrine și uși din sticlă. Folie certificată EN12600 și EN356 clasa de rezistență P2A

Folia reflexivă asigură protecția împotriva razelor solare. Menține răcoare în încăperi pe timpul anotimpurilor calde. 

Folia de intimitate poate fi sablată sau cu diferite modele decorativă. Ideală pentru spațiile partiționate cu sticlă. 

Folia pentru geamuri. Ce este, beneficii, tipuri de folie pentru geamuri și durabilitate

Există numeroase aspecte pe care trebuie să le cunoașteți în legătură cu foliile pentru geamuri. În această secțiune, vom discuta următoarele subiecte:

• Ce este folia pentru geamuri?

• Beneficiile utilizării foliei pentru geamuri.

• Diferitele tipuri de folii disponibile pentru geamuri.

• Durabilitatea foliei pentru geamuri.

• Durata de viață estimată a unei folii pentru geamuri.

• Tipurile de ferestre pe care se poate aplica folia.

Ce este folia pentru geamuri?

Folia pentru geamuri este un strat de poliester aplicat pe sticlă. Este utilizată cel mai adesea pentru a reduce cantitatea de lumină solară care trece prin sticlă. Atunci când este folosită în acest scop pentru vehicule, este adesea numită folie pentru geamuri auto. (Notă, noi nu ne ocupăm de automobile.)

Orice tip de folie pentru ferestre folosește ca material de bază un film de poliester. Filmul de poliester este produs din polimerul numit Tereftalat de Polietilenă, sau mai cunoscut sub numele de PET.

PET este fabricat prin combinarea acidului tereftalic și glicolului monoetilenic, care sunt derivate din petrol.

Filmele PET sunt folosite cu succes într-o gamă largă de aplicații, în afara foliei pentru geamuri, datorită unei excelente combinații de caracteristici optice și fizice. Deși produsul final este foarte subțire, filmele de bază din poliester au o rezistență și o durabilitate inegalabile, asigurând o excelentă stabilitate când sunt expuse la diferite temperaturi, umezelile și solvenții în timpul procesului de fabricație a foliei pentru geamuri.

Reducerea luminii este departe de a fi singura aplicație pentru care se folosește folia pentru geamuri în aplicațiile auto și arhitecturale. Pe lângă folia pentru reducerea luminii, există folii folosite pentru a reduce căldura și strălucirea și chiar pentru a preveni daunele cauzate de furtună sau vandalism.

geam spart fara folie
folie protectie soare

Aspect și protecție îmbunătățite

Indiferent dacă preferați un aspect contemporan sau doriți un design uniform, există o varietate de opțiuni de folii pentru geamuri ce pot valoriza estetic exteriorul casei, biroului sau automobilului dumneavoastră. De la folii aproape invizibile până la nuanțe mai închise, gama disponibilă este concepută pentru a se potrivi oricărui gust.

Toate produsele noastre de folie pentru geamuri, destinate uzului rezidențial, comercial sau auto, beneficiază de niveluri superioare de protecție UV, reușind să respingă până la 99% din razele UV nocive.

V-ați gândit vreodată la impactul razelor solare asupra pielii dumneavoastră? Chiar și în timpul activităților cotidiene, precum condusul sau statul lângă o fereastră, suntem expuși la razele UVA dăunătoare.

Acesta este și motivul pentru care mulți dintre noi folosesc cremă solară, nu-i așa? Considerați folia pentru geamuri ca o protecție solară permanentă pentru locuința sau biroul dumneavoastră.

Folia de geam blochează razele UVA, oferind un scut protectiv împotriva riscului de cancer de piele și a altor probleme legate de vedere. Deși ne protejăm cu cremă solară când suntem la soare pentru perioade mai lungi, este esențial să ne amintim că și în timpul activităților zilnice banale, soarele poate afecta pielea.

Datorită abilității sale de a bloca practic toate razele UV, folia pentru geam funcționează ca un „ecran solar” pentru piele, protejând-o de efectele nefaste ale soarelui, inclusiv de riscul de cancer de piele și probleme de vedere.

Folia pentru geamuri NU este doar auto

Folia pentru mașini reprezintă, fără îndoială, cea mai populară utilizare a foliei pentru geam.

Majoritatea șoferilor își doresc să reducă strălucirea în timpul condusului și să protejeze interiorul vehiculului de decolorare. Circulând prin oraș, ne întâlnim frecvent cu companii care promovează folii pentru geamurile auto.

Dar v-ați gândit vreodată că acest tip de produs ar putea aduce beneficii și clădirii dumneavoastră? La Blindat.RO, nu am lucrat niciodată la autovehicule; ne-am concentrat exclusiv pe clădiri rezidențiale și comerciale, și avem motive bine întemeiate pentru asta.

Mașina dumneavoastră nu este cea mai mare investiție pe care o veți face vreodată; aceasta onoare revine proprietăților imobiliare. Indiferent dacă este vorba de un imobil comercial, casa dumneavoastră, birou sau o unitate de închiriere, proprietățile reprezintă o investiție ce merită protejată.

De ce să nu asigurați cea mai valoroasă investiție cu protecția pe care o merită? Dacă doriți intimitate, securitate, economii de energie sau estetică, beneficiile foliei pentru geamuri sunt vaste. Aceasta oferă nivele de protecție comparabile, dar cu un ROI superior.

Clădirile resimt schimbările de temperatură mult mai gradual decât autovehiculele. Desigur, mașinile se pot încinge, dar puteți ajusta temperatura rapid prin deschiderea geamurilor sau activarea aerului condiționat.

În contrast, clădirile nu favorizează ajustări rapide ale temperaturii. Vehiculele, având spații limitate, permit aerului să circule mai rapid. După cum știm cu toții, răcirea sau încălzirea unei clădiri în care sistemul HVAC a eșuat poate dura mult.

Adăugând tipul adecvat de folie pentru geamuri, puteți limita câtă căldură sau frig pătrunde sau iese prin ferestre.

Folia pentru Geamuri este Eficientă Energetic

folie protectie solara

Unul dintre principalele avantaje ale foliei pentru geamuri, în contextul locuințelor sau clădirilor comerciale, este optimizarea consumului energetic. De obicei, facturile la energie cresc considerabil în plină vară sau în mijlocul iernii.

Deși folia pentru geamuri nu izolează în mod direct împotriva căldurii sau frigului, aceasta diminuează cantitatea de lumină și energie care pătrunde în clădire, reflectând razele ultraviolete ale soarelui.

Astfel, în perioadele calde, temperatura interioară poate fi redusă semnificativ. În timpul iernii, folia ajută la reflecția căldurii înapoi în interior, contribuind la diminuarea cheltuielilor cu încălzirea

Protecție împotriva decolorării și a strălucirii intense

Razele soarelui nu doar că pot afecta sănătatea oamenilor, dar pot și deteriora mobilierul.

Geamurile fumurii contribuie la diminuarea acestui risc prin filtrarea razelor UV. Fără o astfel de protecție, aceste raze pot determina decolorarea mobilierului și a tapițeriei.

Pe lângă acestea, efectele soarelui asupra unei piele neprotejate sunt semnificative, crescând, de exemplu, riscul de cancer de piele

Montajul foliei pentru geamuri: Rapid și Simplu

A opta pentru instalarea foliei pentru geamuri într-o clădire este mult mai puțin consumator de timp comparativ cu alte tipuri de renovări pe care le-ați putea considera.

De exemplu, înlocuirea ferestrelor în vederea unei mai bune eficiențe energetice poate ajunge să coste mii de dolari doar pentru materialele propriu-zise. Aceasta fără a lua în calcul cheltuielile pentru mână de lucru, procesul complex de eliminare a ferestrelor vechi și costurile asociate cu înlocuirea ramelor interioare și exterioare.

Procesul de înlocuire a ferestrelor v-ar putea lăsa clădirea vulnerabilă în fața intemperiilor, iar condițiile meteo nefavorabile ar putea extinde durata lucrării, existând și riscul deteriorării porțiunilor expuse ale clădirii.

Folia pentru geamuri poate fi aplicată atât pe partea interioară, cât și pe cea exterioară a structurii, în funcție de nevoile și preferințele dumneavoastră.

Produsele destinate segmentelor rezidențial, comercial sau de securitate sunt montate direct pe sticlă, fără a scoate ferestrele, funcționând ca un strat protector. Odată ce instalarea este finalizată, puteți folosi încăperile imediat.

Singura recomandare pe care o veți primi se referă la perioada de uscare: este esențial să evitați curățarea ferestrelor până când adezivul este complet uscat, lucru care se produce, de obicei, într-un interval de 30-45 de zile de la montaj.

Simplu, nu? Efectele pozitive, precum reducerea căldurii, vor fi simțite imediat, iar priveliștile rămân la fel de clare ca înainte. Avantajul suplimentar al minimului de întreruperi în timpul montajului înseamnă că puteți reveni rapid la activitățile obișnuite.

Beneficiile pentru confortul familiei și protejarea investiției dumneavoastră sunt incontestabile.

Stabilizarea temperaturii în clădire sau apartament cu ajutorul foliei pentru geamuri

Folia pentru geamuri contribuie eficient la atenuarea variațiilor de temperatură din interiorul casei sau clădirii dumneavoastră.

Astfel, acele porțiuni de spațiu care se simțeau neplăcut de reci sau excesiv de fierbinți, fie din cauza umbrei, fie a expunerii directe la soare, pot fi echilibrate.

Utilizând tipul potrivit de folie, puteți minimiza aceste oscilații de temperatură, transformând încăperile în spații confortabile în care să vă petreceți timpul.

Un alt avantaj notabil este că folia pentru geam se va rentabiliza în timp, grație reducerii costurilor cu utilitățile și eficienței energetice sporite.

Potrivit unor studii, o folie pentru geam poate respinge până la 82% din energia solară, comparativ cu sticla obișnuită.

Prin controlul aportului excesiv de căldură de la soare, aceasta contribuie la un mediu interior mai agreabil și la diminuarea costurilor asociate cu răcirea acestuia.

Protecție împotriva zgârieturilor și vandalismului

Multe afaceri și proprietăți au suferit din cauza actelor de vandalism, precum graffiti.

Acestea nu doar că deteriorează aspectul, dar și generează costuri ridicate, afectând reputația afacerii sau a proprietății. Foliile pentru geamuri anti-graffiti oferă o soluție eficientă pentru protejarea și prevenirea acestor daune. Acestea permit nu numai o protecție împotriva graffitiului, dar și îndepărtarea acestuia într-un mod rapid și eficient, contribuind astfel la economii considerabile și la păstrarea unei imagini curate.

Aceste folii se montează pe partea exterioară a geamurilor.

Pe lângă protecția împotriva actelor de vandalism, folia pentru geam are rolul de a consolida sticla, prevenind astfel dispersarea acesteia în caz de spargere, indiferent de natura incidentului – fie el accidental sau intenționat.

Aceasta creează o barieră robustă care împiedică intrarea persoanelor neautorizate în clădire și, totodată, protejează pe cei din interior de pericolele cauzate de sticla spartă.

Confidențialitate și Protecție

Unul dintre principalele avantaje ale aplicării foliei pe geamuri este confidențialitatea pe care o conferă.

Foliile obișnuite pentru geamuri diminuează vizibilitatea din exterior spre interior, sporind astfel gradul de intimitate al clădirii.

Desigur, există și folii special concepute pentru a maximiza această intimitate – aici putem da drept exemplu geamurile fumurii.

Chiar dacă foliile pentru geamuri sunt recunoscute pentru beneficiile lor în ceea ce privește eficiența energetică, intimitatea suplimentară oferită de geamurile fumurii reprezintă un alt argument puternic în favoarea adoptării acestui tip de soluție.

Tipuri de folii pentru geamuri

Pe piață există o diversitate mare de folii pentru geamuri, cu diferite nuanțe și proprietăți, în funcție de scopul lor.

 De exemplu, unele folii nu au tentă vizibilă, precum cele de securitate, anti-graffiti sau cele spectrale selective.

Folie Solară: Este tipul de folie cel mai des întâlnit în mediile rezidențiale și comerciale. Această folie absoarbe și reflectă energia solară și alte surse de lumină, care ar fi trecut în mod obișnuit prin sticlă.

Film Dual Reflectiv: Funcționează similar cu filmul reflectiv, dar principalul avantaj este că absoarbe energia care trece în ambele direcții prin sticlă. Asta înseamnă că reduce atât lumina care intră, cât și cea care iese din fereastra pe care este aplicat.

Film Neutru: Această folie scade cantitatea de căldură care intră într-o locuință fără a modifica estetic aspectul ferestrelor. Astfel, se pot obține economii la răcirea locuinței, fără a diminua cantitatea de lumină naturală.

Film Spectral Selectiv: Acest tip de folie se distinge de cele solare obișnuite. Are capacitatea de a respinge razele UV și infraroșii fără a utiliza nicio umbrire sau reflectivitate vizibilă. Avantajul major este transmisia ridicată a luminii vizibile, asigurând în același timp protecția împotriva radiațiilor dăunătoare.

Folie Izolatoare: Deși folia solară standard reduce căldura, nu optimizează utilizarea căldurii solare în lunile reci. Folia Low-E combină proprietățile foliilor solare cu puterea izolantă a acoperirilor cu emisivitate redusă (Low-E), beneficiu care până recent era disponibil doar în produse de fabrică.

Folie de Siguranță și Securitate: Oferă protecție nu doar împotriva luminii și căldurii, ci și împotriva impacturilor accidentale sau intenționate. Chiar dacă sticla s-ar sparge în urma unui impact, folia ajută la menținerea fragmentelor sticlei la locul lor, reducând riscurile de accidentare.

Film Anti-Graffiti: Este ideal pentru spații comerciale, industriale sau guvernamentale, protejând fațada de actele de vandalism și reducând costurile de curățare și întreținere.

Film Decorativ: O opțiune estetică, foliile decorative pot fi utilizate pentru a adăuga modele pe ferestre sau pentru a spori intimitatea unui spațiu, fie că este vorba de locuințe sau birouri.

Foliile pentru geamuri pot fi alese în funcție de nevoile specifice și pot oferi beneficii variate, de la protecție solară, la securitate sau elemente decorative.

Durabilitatea Foliilor pentru Geamuri

Foliile pentru geamuri au evoluat semnificativ de-a lungul anilor, iar garanțiile oferite de producători reflectă încrederea lor în calitatea și durabilitatea acestor produse.

Cu toate acestea, ca și în cazul altor materiale și produse, durabilitatea efectivă a foliei depinde de mai mulți factori.

Garanții și Așteptări

Mulți furnizori oferă garanții impresionante, de până la 15 ani pentru instalațiile în mediul comercial și chiar garanții pe viață pentru proprietarii de locuințe (valabile atâta timp cât sunteți proprietarul casei). Aceste garanții sunt un testament al calității produsului, dar este esențial să se înțeleagă că durabilitatea reală poate varia.

Factori care Influentează Durabilitatea Foliei pentru Geam

 1. Calitatea Instalării: O instalare profesională, făcută corect, poate crește semnificativ durata de viață a foliei.

 2. Expunerea la Soare: Foliile de exterior expuse direct la soarele puternic vor avea tendința de a se deteriora mai repede decât cele montate în interior sau în zone umbrite.

 3. Tipul de Sticlă și Fereastră: Anumite tipuri de sticlă pot interacționa diferit cu foliile, influențând durabilitatea acestora.

 4. Îngrijire și Întreținere: Curățarea regulată și corectă, folosind produse și instrumente adecvate, poate prelungi viața foliei de geam. 

 5. Calitatea Materialului: Există diferențe semnificative în calitate între diferite mărci și tipuri de folii.

În plus față de aceste considerații, este esențial să se examineze amănuntit ce acoperă garanția.

În mod tipic, garanțiile vor acoperi aspecte precum decojirea, bulele, șifonarea, fisurarea și dezlipirea adezivului.

Cu toate acestea, aceste garanții nu vor acoperi deteriorările cauzate de neglijență, vătămare sau de condiții externe extreme.

Deși garanțiile oferite cu aceste folii sunt un indiciu solid al calității lor, nu se poate pune întreaga încredere numai în aceste garanții.

Este important să se ia în considerare calitatea instalației, îngrijirea și întreținerea, precum și factorii externi atunci când se estimează durabilitatea unei folii pentru geamuri.

Ce NU este Acoperit de Garanția Foliei pentru Geam?

Majoritatea foliilor pentru geam sunt însoțite de garanții extinse oferite de producător, acoperind defecțiunile premature ale produsului.

Cu toate acestea, există aspecte pe care aceste garanții nu le includ, precum uzura naturală, deteriorările, zgârieturile sau daunele provocate de proprietar sau utilizator, precum și degradația cauzată de metode de curățare abrazive sau produse nepotrivite.

Este de menționat că producătorii adaugă un strat protector împotriva zgârieturilor pe majoritatea foliilor lor pentru geamuri.

Acest strat se aplică pe suprafața exterioară a foliei în etapa de fabricație. Principalul său obiectiv este de a păzi folia de abraziuni minore și de agenții de curățare agresivi.

Există producători care investesc resurse suplimentare pentru a dezvolta straturi superioare de protecție împotriva zgârieturilor, sporind astfel rezistența și longevitatea foliei pentru geamuri.

Cât de durabilă este o folie pentru fereastră?

Așa cum am menționat anterior, există o diversitate mare de folii pentru geamuri, fiecare cu propriul său scop. Acestea nu numai că au destinații diferite, dar și compozițiile lor variază, ceea ce se reflectă în durabilitatea fiecărui tip de folie.

Durabilitatea unei folii pentru geamuri poate fi influențată de mai mulți factori, dintre care amintim:

• Locul de aplicare: interior sau exterior

• Orientarea fereastrei: de exemplu, o folie pe o fereastră orientată spre est s-ar putea dovedi mai rezistentă decât una aflată pe o fereastră cu orientare spre sud.

• Poziția de aplicare: verticală, precum ferestrele tradiționale, sau orizontală, precum cele de tip velux sau în atriumuri

• Calitatea instalării: a fost folia aplicată corect de la bun început, folosind tehnicile și materialele adecvate?

Toți acești factori trebuie luați în considerare când se evaluează durabilitatea unei folii pentru fereastră. Un bun indicator al durabilității poate fi, de asemenea, garanția oferită de producător. 

Pe ce tipuri de geam se pot monta și sunt compatibile cu foliile?

Sticla funcționează ca un scut între noi și elementele externe, precum vântul, ploaia și zăpada, permițând în același timp o vedere limpede spre exterior. Când energia solară, care include căldura, lumina și razele UV, atinge o fereastră fără protecție, până la 90% din această energie poate trece prin sticlă, făcând ca locul să se încălzească, mai ales în zilele toride.

Cu toate acestea, când o folie de protecție solară este montată pe sticlă, până la 80% din energia solară poate fi respinsă.

Ingredientele specifice, cum ar fi coloranții, metalele sau tehnologia nanometrică inclusă în folie, servesc ca un scut solar, fie absorbând, fie reflectând o parte din energia care s-ar transmite prin sticlă.

Absorbția și reflexia sunt influențate de structura foliei. Foliile colorate, de exemplu, care nu includ metale, absoarb majoritatea energiei solare, dar nu sunt atât de eficiente în blocarea căldurii și luminii, deoarece nu au capacitatea de a reflecta soarele.

În contrast, foliile cu metal sau cele spectrale selective combina absorția și reflexia, optimizând controlul luminii și căldurii ce intră prin sticlă.

Având aceste informații, putem concluziona că o mare varietate de ferestre poate beneficia de folii.

Este esențial să se aleagă tipul potrivit de folie, deoarece nu toate sunt adecvate pentru orice tip de sticlă. Din această cauză, este recomandat să solicitați sfatul unui expert. Acesta vă poate ajuta să alegeți folia adecvată pentru tipul și nevoile dvs.

Foliile pentru geamuri sunt compatibile cu:

• Ferestre monolitice sau cu un singur strat

• Ferestre duble sau izolate • Ferestre laminate

• Sticlă securizată

• Ferestre tip velux sau atriumuri.

Ce NU poate face Folia pentru geam? Limitările foliei

Tocmai ați citit o mulțime de informații despre ce poate face folia pentru geamuri, dar ce NU poate face?

Vom discuta despre asta în această secțiune:

În această secțiune vom acoperi:

Folia pentru geamuri NU poate face ferestrele private noaptea 

Folia pentru geamuri NU va opri curentul care trece prin ferestre

Folia pentru geamuri NU este antiglonț 

Folia pentru geamuri va opri geamurile de la spargere?

După cum am discutat în partea 1 a acestui articol, folia pentru geamuri este un produs foarte versatil care poate rezolva multe probleme legate de sticlă.

Cu toate acestea, sunt unele lucruri pe care folia pur și simplu NU le poate rezolva. Iată care sunt acestea.

Folia nu oferă intimitate 24/24

Mulți clienți își doresc o fereastră prin care să poată vedea în timpul zilei, dar care să le ofere intimitate noaptea, chiar și cu luminile aprinse. Aceasta este una dintre cele mai frecvente solicitări ale clienților. Din păcate, nu există nicio folie care să fie transparentă (se vede prin ea) în timpul zilei și în același timp să blocheze vederea din exterior noaptea când aveți lumina aprinsă înăuntru.

Toate ferestrele din sticlă reflectă o anumită cantitate de lumină, procentul depinde de sticlă. De obicei, cu cât fereastra este mai eficientă, cu atât reflectă mai multă lumină. Într-o zi foarte luminoasă, un trecător probabil nu ar putea să vadă printr-o fereastră de înaltă eficiență în casa dvs. Acest lucru se datorează faptului că cantitatea de lumină reflectată este mai mare decât cantitatea de lumină care iese din casa dvs.

Același principiu se aplică noaptea când sunteți în casa dvs. Dacă încercați să priviți prin fereastra dvs. noaptea într-o cameră bine luminată, probabil că v-ați vedea propria reflexie. Acest lucru se datorează faptului că cantitatea de lumină reflectată este mai mare decât cantitatea de lumină care vine din exterior.

În plus, deoarece o fereastră reflectă doar un procentaj de lumină vizibilă, lumina care nu este reflectată trece prin fereastră și pe stradă, în întuneric. Acest lucru, desigur, ar permite oricărui trecător să vadă prin fereastra dvs.

Folia pentru geamuri NU va opri curentul 

De multe ori clienții ne contactează pentru că au ferestre care acționează ca izolatori slabi. Reclamația obișnuită este că pot simți curentul venind de la ferestrele lor sau au ferestre care se condensează.

Ferestrele prin care intră curent pot fi cauzate de o varietate de probleme, uneori în combinație între ele. Ramele de ferestre laxe sau putrede sau un toc de fereastră spart sunt adesea vinovați pentru aceste probleme. Folia pentru geamuri nu va rezolva aceste probleme. Va trebui să vă înlocuiți sau reparați ferestrele cu un tâmplar competent sau un tehnician profesional pentru ferestre.

Folia pentru geamuri este antiglonț? Nu!

Acest lucru nu este absolut adevărat! Nicio folie pentru geamuri nu va face geamurile dvs. antiglonț. Nu ar trebui să credeți orice informație de marketing care vă spune asta.

Am văzut unele companii care încearcă să comercializeze folii pentru geamuri ca fiind antiglonț. Deși au efectuat unele teste, există detalii specifice, în special în ceea ce privește tipul de sticlă pe care îl folosesc în teste, care trebuie înțelese pentru a înțelege modul în care au obținut rezultatele lor.

Simplu spus, nu credem că testele pe care le-am văzut sunt în concordanță cu realitatea și nu putem recomanda produse care pretind a fi antiglonț.

Folia pentru ferestre va opri geamurile mele de la spargere

Aceasta este o altă percepție care este adesea greșit înțeleasă.

Utilizarea doar a foliilor de siguranță antiefracție pentru geamuri probabil nu va împiedica un intrus să intre într-o clădire prin sticlă. În schimb, sticla pe care este instalată o folie de siguranță este concepută să rămână întreagă, fără să se spargă în fragmente.

Aceasta poate întârzia potențial intrarea rapidă a unui intrus și, în unele cazuri, poate face ca acesta să se răzgândească și să renunțe.

De asemenea, este important să înțelegeți că, chiar dacă sticla filmată poate rămâne intactă în timp ce un intrus încearcă să intre, sistemul de încadrare al ferestrei s-ar putea să nu reziste (ceea ce înseamnă că ar exista un beneficiu mai mic de întârziere a intruziunii).

Costurile și prețurile sunt, desigur, o preocupare pentru mulți clienți care se gândesc să investească în folie pentru geamuri.

Este esențial să înțelegem că aceste costuri variază în funcție de o serie de factori și că un singur preț nu va fi aplicabil pentru fiecare situație.

Vă vom detalia factorii care influențează costul și prețul și modul în care acești factori se combină pentru a determina ceea ce veți plăti în cele din urmă.

Durata Proiectului

Timpul necesar pentru finalizarea proiectului este un factor major. De exemplu, dacă echipa noastră trebuie să petreacă mai multe zile pentru a finaliza instalarea datorită complexității sau mărimii ferestrelor, costul mâinii de lucru va fi mai mare.

Amploarea și Dimensiunea Proiectului

Dacă aveți un proiect mare cu multe geamuri sau ferestre de dimensiuni mari, necesită mai mult material, astfel crește costul materialului și potențialul mâinii de lucru.

Condițiile de Lucru

Instalarea în condiții dificile sau în zone greu accesibile poate crește timpul necesar pentru finalizarea proiectului, iar acest lucru poate avea un impact asupra costului.

Tipul de Foliei pentru geam 

Diferitele tipuri de folii pentru geamuri au costuri diferite.

De exemplu, o folie de bază pentru protecție solară și controlul căldurii poate costa mai puțin decât o folie antiefracție de înaltă calitate sau o folie decorativă specializată.

Condițiile de Piață și Locație

În anumite zone, costul mâinii de lucru poate fi mai mare din cauza standardului de viață sau a costurilor operaționale.

De asemenea, prețul poate varia în funcție de disponibilitatea produselor pe piață.

Prețul foliei pentru geamuri poate varia semnificativ în funcție de specificațiile și nevoile proiectului dvs.

Este esențial să vă consultați cu un specialist pentru a obține o estimare corectă și pentru a înțelege opțiunile disponibile pentru dvs.

Investiția în folie pentru geamuri aduce numeroase beneficii pe termen lung, dar înțelegerea costului inițial este crucială pentru a face o decizie informată.

Cum să alegeți folia de geam potrivită?

Alegerea foliei potrivite poate fi complicată, dat fiind varietatea mare de tipuri și specificații disponibile. Vă oferim un ghid simplu în patru pași pentru a vă ajuta:

Evaluarea obiectivelor

Înainte de a alege, decideți ce așteptări aveți de la folie – reducerea căldurii solare, estetica sau alte caracteristici.

Compararea caracteristicilor de performanță

 E important să înțelegeți termeni precum Transmisia Luminii Vizibile (VLT) și Valoarea U. VLT se referă la cantitatea de lumină vizibilă care trece printr-o folie, exprimată ca procent. Un rating VLT mai mic este bun pentru controlul strălucirii, iar unul mare păstrează lumina naturală.

Valoarea U măsoară transmisia căldurii printr-o parte a clădirii; cu cât e mai mică valoarea, cu atât izolarea este mai bună.

Determinarea esteticii

 Pe lângă funcționalitate, considerați și aspectul. Există folii reflectorizante, bronz sau cu nuanțe specifice care pot complementa aspectul casei dvs.

Solicitarea unei estimări la domiciliu

 După ce v-ați decis asupra tipului de folie, contactați un dealer experimentat, ca ClimatePro, pentru o ofertă de instalare.

Lucruri de luat în considerare

Nu toate foliile sunt adecvate pentru orice tip de geam. Faptul că sticla se poate sparge după aplicarea foliei, chiar și a unei folii adecvate, este un lucru de reținut. Asta se poate datora deteriorării în timpul montării sau mișcărilor clădirii. De asemenea, draperiile grele plasate prea aproape de geam pot cauza deteriorări, mai ales dacă marginea geamului este deja afectată.

Este esențial să aveți o înțelegere completă a avantajelor și posibilelor dezavantaje ale foliilor pentru ferestre înainte de a lua o decizie finală.

Cum să alegeți folia potrivită pentru geamuri

Ești interesat să aplici folie pe ferestrele din casa sau clădirea ta? Firma noastră este un distribuitor autorizat de folii de geam Hanita, Sunket și Solar Matrix. Oferim suport continuu clienților noștri.

Foliile pentru geamuri reprezintă o adiție valoroasă pentru orice locuință sau clădire comercială. Acestea sunt eficiente în diminuarea cantității de lumină solară care pătrunde prin sticlă, contribuind astfel la economii pe termen lung.

Care este cel mai bun producător de folii pentru geamuri?

Există numeroase tipuri și mărci de folii pentru geamuri pe piață, așa că alegerea potrivită poate părea complicată. Există un brand anume pe care ar trebui să-l preferi? Răspunsul, de multe ori, este subiectiv.

Pe piață se regăsesc multe branduri renumite, precum:

 • Avery Dennison
 • Llumar, Suntek și Vista (produse de Eastman Chemicals)
 • Panorama și Solar Gard (produse de Saint Gobain)
 • Johnson Window Film
 • 3M Window Films (produse de 3M Company)
 • American Standard Window Film
 • Madico și Sunscape (produse de Madico)
 • Huper Optik Window Film

Cu toate aceste opțiuni disponibile, cum poți lua o decizie informată?

În cei peste 20 de ani de experiență în montarea de folii pentru geamuri , am descoperit că alegerea potrivită variază în funcție de context și nevoi. Chiar dacă unele produse pot părea similare, există diferențe semnificative în performanță și valoare.

Deși suntem dealer autorizat de folie pentru geamuri, nu susținem că foliile comercializate de noi sunt cele mai bune. De multe ori, produsele noastre pot fi ideale pentru majoritatea aplicațiilor, dar există și situații în care alte mărci pot fi mai potrivite.

Factori de luat în considerare

Un aspect esențial în alegerea foliei potrivite este garanția oferită de producător. Deși majoritatea mărcilor oferă garanții similare, important este ca firma să continue să existe pentru a respecta acea garanție. Acesta este unul dintre motivele pentru care ne-am orientat preponderent către furnizorii noștri – avem încredere în durabilitatea și stabilitatea companiei.

 

Instalarea foliei pentru fereastră: Profesional sau DIY?

Există numeroase proiecte pe care un proprietar dornic și priceput le poate aborda în mod independent.

Cu toate acestea, unele sarcini sunt mai bine lăsate în seama profesioniștilor, iar instalarea foliei pentru fereastră poate fi una dintre ele, în funcție de experiența și încrederea ta.

Folia pentru fereastră, adesea numită și film de fereastră sau colorare, este un produs cu impact vizual puternic.

A fost concepută pentru a fi privită prin ea, nu la ea. Scopul ei este de a-ți îmbunătăți vizualizarea și experiența lumii exterioare. După instalare, ar trebui să fie practic invizibilă.

Gândește-te la felul în care ar fi să porți o pereche de ochelari de soare de calitate înaltă, dar cu o zgârietură sau defect în mijlocul lor.

Chiar dacă te concentrezi asupra mediului înconjurător, ochiul tău ar fi constant deranjat de imperfecțiune. Ochelarii de soare sunt meniți să atenueze strălucirea și să ofere o vedere clară, fără obstrucții, exact la fel ca folia de fereastră.

Pentru proiectele mici, un kit DIY pentru folie de fereastră ar putea fi adecvat. Cu toate acestea, aceste kituri pot fi riscante pentru cei care nu sunt familiarizați cu procesul de instalare. Una dintre cele mai mari provocări este că majoritatea kiturilor oferă o singură șansă de instalare corectă.

Dacă apar greșeli, materialul este irosit și va fi necesar un nou kit. Aceasta poate fi o sursă de frustrare și potențial de pierdere financiară pentru proprietari.

În concluzie, în timp ce instalarea DIY a foliei de fereastră este posibilă, este esențial să te autoevaluezi corect în ceea ce privește abilitățile și așteptările tale. Dacă ai îndoieli, consultă un profesionist pentru a te asigura că rezultatul final va fi pe măsura așteptărilor tale.

Shopping Cart
Phone icon
Sunați!
WhatsApp icon
Chat
Scroll to Top