Folie reflectorizanta | Waldeck

Principala calitate a foliei solare si reflectorizante este aceea de a proteja incaperile de supraincalzire. Foliile reflectorizante reduc consumul de energie electrica in incaperile unde sunt montate aparate de aer conditionat. 


CERE INFORMATII DESPRE ACEST PRODUS: 

0722.579.818 / 0722.314.441

office@waldeck.ro

Fibrele (covoare, canapele, etc.), mobila, tablourile se deterioareaza in proportie de 40% datorita razelor ultraviolete, 25% datorita caldurii solare, 25% radiatilor si 10% din alte motive.


Atat folia reflectorizanta, cat si folia antiefractie retin 98%  din razele ultraviolete, astfel incat se reduce aproape in totatlitate deteriorarea obiectelor din interior.

 


Folia reflexiva este disponibila in nuante de argintiu, bronz si gri, cu variate grade de transparenta si reflexivitate, astfel incat se poate monta si asorta pe orice suprafata din sticla.


Folie reflectorizanta pentru geamuri: 


  • - functioneaza pe principiul "aer conditionat" pasiv"
  • - economiseste energia in timpul anotimpurilor calde
  • - reduce temperature din incaperi in timpul lunilor de vara
  • - ofera ferestrelor o noua imagine
  • - protectie de 98% contra razelor ultraviolete


Folia solara reduce costurile de consum de curent cu pana la 60%, datorita transferului termic de pana la 60% mai mic in timpul lunilor calduroase. 


In incaperile unde a fost montata folie reflectorizanta pe geamuri, nu mai este nevoie sa dam drumul la aerul conditionat in timpul lunilor de vara, deoarece caldura scade in incapere cu mai multe grade, iar temperatura devine suportabila. 


Atunci cand geamul se sparge, folia reflectorizanta retine cioburile, iar astfel 

se reduce riscul ranirilor cauzate de spargera geamurilor. 


Folia solara se poate monta pe orice tip de sticla: geam termopan, low-e, sticla securizata de 6, 8 si 10 mm. Folia solara are o destinatie universala in aplicare. 

 

Avantajele folosirii foliei reflectorizante:


- reduce riscul spargerii accidentale sau intentionate a geamurilor
- dupa spargere, geamul ramane inpenetrabil, accesul in cladire fiind imposibil
- certificate de securitate gradul 2 si 4
- recomandat de casele de asigurari din strainatate
- nu schimba lumina naturala din interiorul incaperilor


Grosimea foliei reflectorizante este de la 0.03 mm la 0.055 mm in functie de tip; filmele sunt disponibile in nuante de argintiu, bronz si gri, cu variate grade de transparenta si reflectivitate. In functie de aceste caracteristici, foliile pot fi impartite in:


Folie non reflexiva (colorata sau clara) cu destinatie universala: ferestre, usi, geamuri de masina. Folosirea acestui tip de folie la ferestrele cladirilor nu este recomandata, deoarece absoarbe o cantitate foarte mare de energie. Absorbtia de energie poate cauza serioase probleme atunci cand sticla se supra incalzeste. Aceasta folie se recomanda a se aplica in spatii interioare: balustrade, partitionari din sticla, etc.


Folie reflexiva (clara) este produsa dintr-un film metalizat ce protejeaza geamurile. Acest tip de folie este demunita: folie reflexiva clara si arata din exterior metalizata: argintiu, gri, bronz. Aceste folii sunt destinate pentru protectia efectiva impotriva radiatilor solare si contribuie la diminuarea pierderilor de caldura in timpul lunilor de iarna. Abilitatea de a reflecta energia se bazeaza pe suprafata metalica care este aplicata pe aceasta folie prin metoda de œmetalizare in vacuum.


Folia reflexiva (colorata) folie colorata cu suprafata metalica. Folia colorata permite reflectia culorii, in special in partea exterioara. In orice caz, folia reflexiva colorata poate fi metalizata pe ambele fete. Prin aceasta se obtine efectul de oglinda al geamurilor.


Folia reflectorizanta si solara se vinde la metru patrat. Ea vine la suluri. Pentru o calculatie corecta, clientul trebuie sa furnizeze comerciantului de folie solara dimensiunile suprafetelor din sticla. In functie de producator, latimea uzuala a foliei este de 1.52 m sau de 1.83 m, iar datorita acestui fapt, exista posibilitatea sa apara pierdere de material. Folia solara este extrem de utila in timpul lunilor calduroase, iar in timpul iernii, folia aplicata pe ferestre nu influenteaza temperatura din incapere.


Folia reflectorizanta ofera intimitate, deoarece nu permite in timpul zilei sa se vada din exterior in interior, dar din interiorul incaperii catre exterior nu se modifica vizibilitatea, doar apare o usoara colorare a sticlei in gri sau maroniu. 


Folie reflectorizanta - modele si caracteristici tehnice:

 

Cod Culoare Structura ply -grosime

Vizibiltate

Transmitere energie solara Reflexie energie solara Absorbtie Trasmitere UV maxim
Silver 15 Silver 2 18% 18% 31% 53% 2%
Silver 50 Silver 2 50% 42% 18% 45% 2%
Silver 40 Silver 2 41% 36% 23% 48% 2%
Neutral 20A Neutral 2 29% 33% 15% 30% 2%
Neutral 35 Neutral 2 41% 35% 21% 42% 2%
Solar Bronze 35 Bronze 2 36% 31% 15% 45% 2%
Silver 15 XT Silver 2 17% 16% 42% 45% 2%
Silver 50 XT Silver 2 47% 46% 27% 48% 2%
SR XT 20 Silver 2 16% 13% 62% 25% 1%
SR XT 35 Silver 2 26% 22% 50% 28% 1%
SR XT 50 Silver 2 47% 37% 33% 30% 1%
NXT 20 Neutral 2 23% 22% 29% 49% 1%
NXT 35 Neutral 2 39% 36% 17% 47% 1%

 

Transmisia solara totala cantitatea de energie care trece prin fereastra din cantitatea totala de energie care ajung la suprafata exterioara a ferestrei.

Absorbtia solara totala - cantitatea de energie solara care este absorbita de geam.

Din cantitatea totala de energie solara care ajunge la suprafata geamului:
- o parte trece prin geam
- o parte ramane la nivelul geamului
- o parte este reflectata

Reflectia solara totala reprezinta cantitatea de energie care este respinsa de folie. Cu cat procentul este mai mare, cu atat folia respinge o cantitate mai mare de energie solara.

Emisivitate capabilitatea foliei de a absorbi sau reflecta energia radianta. Izolatia impotriva pierderii caldurii este mai mica, cu cat procentul este mai mic.

Radiatia UV (masurata la 300-380nm) - lungimi de unda invisibile, emise de soare.
UV-B produce arsuri solare ale pielii, cancer de piele, deteriorarea fibrelor si mobilierului. Foliile reflexive impiedica pana la 98% patrunderea radiatiei UV prin geam.

Factorul U este coeficientul de transfer termic al geamului. El reprezinta fluxul de caldura, in raport cu timpul, determinand capacitatea de izolare. Cu cat valoarea lui este mai mica cu atat izolatia este mai puternica.

Absorbtia luminii vizibile cantitatea de lumina absorbita de geamul protejat cu folie, exprimata in procente.

Reflectia luminii vizibile cantitatea de lumina vizibila, reflectata de geamul cu folie, exprimata in procente. Cu cat reflectia este mai mare, cu atat protectie solara este mai buna.

Grosime material µ (micron). 100 µ = 0,1 mm

Durata de viata: 
- foliile de interior: aprox. 15-20 ani
- foliile de exterior: aprox. 7-10 ani (montaj vertical)

Efectul de sera foliile reflexive reduc efectul de sera

 

Recomandari inainte de aplicare

Atentie! Temperatura minima pe intreg parcursul montarii: 10 grade Celsius

Geamurile nu trebuie sa fie incalzite sau aflate sub influenta directa a soareluri
Spatiul trebuie sa fie curat, fara praf
Aplicarea se face intotdeauna la umed, se foloseste continuu apa/solutie aplicatoare

Pentru aplicarea foliilor, trebuie parcurse urmatoarele etape:

1. Masurarea geamului
Se indeparteaza baghetele. Se masoara suprafata sticlei.

2. Taierea foliei
Folia se taie cu 2 cm mai mare decat dimensiunea geamului.

3. Pregatirea geamului
Se curate foarte bine sticla si rama. Aveti grija la sticla, care poate fi instabila fara baghetele de sustinere.

4. Aplicarea foliei
Atentie! Nu montati folia daca geamurile sunt sunt incidenta directa a razelor solare. E de preferat sa se monteze folia: dimineata sau seara.
Se dezlipeste folia de pe support.
Se aplica solutie pe folie si pe sticla (abundant).
Se aplica folia pe geam. Cu o racleta se trage toata apa.

5. Decuparea foliei pe geam
Se taie la colturi in unghi de 45 de grade. Folositi o racleta/linie pentru a nu taia folia foarte aproape de rama. Pozitionati cutterul pe sticla la 30 de grade (atentie sa nu deteriorate rama geamului). Taiati folia cu 5 mm mai mica decat suprafata geamului.
Montati baghetele.

7. Aplicarea foliei pe geamuri mai late decat latimea foliei
Daca suprafata geamului este mai mare decat latimea foliei, atunci aceasta trebuie instalata din mai multe bucati. Taiati prima bucata. Suprapuneti cu 2 cm a doua bucata, peste cea montata.

La folia antiefractie, bucatile nu se pot suprapune, datorita grosimii. Acestea trebuie asezate perfect, la linie.

8. Aplicarea siliconului
Dupa montarea foliilor, baghetele trebuie puse la loc. Baghetele trebuie isolate cu silicon transparent, dar doar dupa ce suprafata se usca complet (aprox. 7-10 zile).

9. Intretinerea foliilor: geamurile se curate cu solutii uzuale din comert. Spalarea geamurilor se face dupa 2 saptamani de la instalarea foliilor.

10. Indepartarea foliei
Se desprinde folia dintr-un colt, cu un cutter si se trage usor de ea. Se indeparteaza adezivul cu solutie degresanta.


Folia solara si reflectorizanta se poate monta cu personalul specializat al firmei de la care se achizitioneaza, ori chiar de persoanele particulare. Instructiuni pentru montajul foliei reflectorizante si solare se gasesc urmarind materialul video de mai jos.