Sfaturi pentru alegerea unei usi de exterior rezistenta la intemperii

 

Alegerea usilor de exterior este foarte importanta. Ne lovim zilnic de multi clienti care sunt nevoiti sa isi schimbe usile la nici 2-3 ani dupa ce si-au terminat casa. Unii se plang ca usile de exterior au rugint sau ca a aparut condens, iar in timpul anotimpului rece pe interiorul usii au aparut picaturi de apa care se scurge pe pardoseala din casa. 


Este foarte bine ca atunci cand va hotarati sa achizionati o usa de exterior pentru casa sau vila, trebuie sa obtineti de la comerciant mai multe informatii, astfel incat sa nu va loviti de probleme. Schimbarea usii presupune stricarea fatadei sau a finisajelor, iar de multe ori costurile de reparatie sunt mari. 


Usile de exterior trebuie sa fie rezistente la intemperii, deorece sunt expuse caldurii excesive, ploii, zapezii sau vantului. Este foarte esential ca o usa de exterior sa fie din tabla zincata / galvanizata, ca ea sa reziste umezelii excesive. 


Deasemena, o usa de exterior pentru casa sau vila trebuie intotdeauna sa aiba la interior "umplutura". Deobicei umplutura este din spuma poliuretanica sau vata minerala bazaltica rezistenta la foc. Acasta umplutura actioneaza ca o bariera si asigura izolarea termica dintre mediul exterior si cel interior. Iarna afara temperaturile sunt scazute, iar in interiorul casei este cald, iar lipsa umpluturii usii metalice de exterior, creaza condens. 


In cazul in care alegeti o usa de intrare din lemn masiv sau placata cu panouri, se recomanda ca aceasta sa fie tratata cu ulei de in sau lacuri speciale rezistente la conditiile atmosferice. Lemnul trebuie sa fie bine uscat si tratate, in caz contrar acesta se umfla de la umezeala. 


Usile de exterior rezistente la intemperii pot fi usi simple, intr-un singur canat sau duble, doua canaturi. Usile pot fi din lemn masiv sau usi metalice de exterior vopsite RAL, placata cu panouri din fibra de sticla sau din lemn masiv. 


Ca si usile metalice de apartament, cele de exterior trebuie sa aiba sisteme de inchidere care sa protejeze locuinta antiefractie, dar in cazul usilor de exterior, materialele din care sunt executate incuietorile trebuie sa fie deasemenea rezistente la umezeala pentru a nu rugini. Usile cu agrement sunt intotdeauna testate si li se acorda un coeficient termic, un coeficient de rezistenta eoliana, iar tabla este garantata separat de producator. 


PENTRU CONSULTANTA SI INFORMATII SUNATI LA:

0722.579.818 / 0722.314.441

office@waldeck.ro