INSTRUCTIUNI DE APLICARE -  FOLIA ANTIEFRACTIE SI SOLARA


PENTRU INFORMATII SUNATI LA: 

0722.579.818 / 0722.314.441

office@waldeck.roFolia antiefractie si reflectorizanta pentru ferestre este un material foarte subțire si trebuie manevrata cu mare grija pentru a evita, sifonarea,  cutele sau pliurile. Aplicarea foliei trebuie efectuata intr-un spatiu curat, fara praf.

 

Folia antiefractie si solara se aplica pe ferestre doar atunci cand temperatura exterioara este peste 0 °C. Curatarea si pregatirea sticlei are o importanta vitala si trebuie curatate temeinic toate particulele de murdarie, atat de pe geam cat si de pe rama. 


SCULE NECESARE PENTRU APLICAREA FOLIEI 


Curatarea suprafetei de sticla inainte de aplicarea foliei pentru ferestre

 

Cu ajutorul unui recipient cu pompa cu pulverizare stropiti cu o solutie degresanta si se spala-ti bine geamul. Se foloseste o racleta pentru indepartarea urmelor de vopsea de pe geam, ori a altor corpuri straine. La folosirea racletei geamul trebuie sa fie umed pentru a nu zgaria sticla.


Pregatirea pentru instalare a folie antiefractie sau solare


Suprafata adeziva a foliei este protejata de o captuseala din plastic sau de hartie. Se taia folia cu un cutter sau o foarfeca de foarte buna calitate, iar pe fiecare latura se lasa 2 cm in plus, atat pe  lungime, cat si latime. Surplusul de folie se taie dupa instalare cu ajutorul unui distantier si unui cutter de foarte buna calitate. 


 

Aplicarea foliei antiefractie si solare

 

 

Se uda foarte bine suprafata de sticla prin pulverizare.


Se pozitioneaza folia cu partea adeziva in sus pe o suprafata curata (partea dezlipita de pe suport spre sticla).


Se pulverizeaza apa  din belsug si pe partea adeziva folie.

 

  

Aplicati folia pe sticla, evitand sifonarea.


Asigurati-va ca folia acopera in totalitate suprafata din sticla si neteziti bulele mari cu mana. 

 

Indepartati manual cat de multa apa posibil. 


 

Tehnici de indepartare a apei dintre folie si sticla

 

 

Pulverizati apa pe folia dinspre dvs. si folositi o racleta cu cauciuc pentru a scoate apa dintre geam si folie. Incepeti prin miscari orizontale de la margine, insistati pe partea din mijloc, apoi cu miscari verticale executati aceleasi miscari. Asigurati-va ca ati scos toata apa de sub folia antiefractie sau solara.

  

Repetati aceste miscari daca considerati ca este necesar. 


 

Verificarea finala a aplicarii foliei antiefractie sau solare

 

Cu ajutorul unui card de credit si unei lame de cutit/cutter Stanley, presati folia de rama ferestrei si indepartati surplusul de material. Dupa ce indepartati surplusul de pe toate laturile, repetati procedura de mai sus de indepartare a surplusului de apa.


In cazul in care filmul nu se lipeste pe margini, folositi o carpa uscata sau un servetel pentru a absorbi excesul de apa prin impingerea apei catre margine.

 

In perioada de uscare pot mai ramane bule care se vor evapora, in functie de grosimea foliei aplicate pe sticla, iar evaporarea acestora poate dura si pana la 2-4 saptamani. 

 

Dupa instalare, curatarea foliei se face cu solutie normala pentru geamuri, iar stergerea se face cu prosop de hartie. 


PENTRU DETALII VA RUGAM SA NE CONTACTATI: office@waldeck.ro