Spargerea usii cu ranga sau dalta

 

Cele mai frecvente metode de spargere se fac cu ranga si dalta.  Usile se pot sparge prin mai multe procedee:


1. Gaurirea efectiva a usii, aceasta fiind posibila doar la usile care nu au umplutura in interior sau umplutura este din carton

Spargerea usii cu ranga sau dalta

Pentru a evita aceasta metoda de atac asupra usii dvs. usa veche trebuie inlocuita cu una nou, metalica sau din lemn masiv. Atat usile metalice, cat si cele din lemn trebuie sa aiba umplutura in interior si ramforsari suplimentare in zona yalelor. Ramforsarile sunt intarituri metalice care se aplica pe interiorul usii pentru a rigidiza zona de prindere a incuietorilor. 


2. Usa sparta cu ranga in zona tocului

Spargerea usii cu ranga sau dalta

Spargerea usii cu ranga sau dalta

Tocul a cedat deoarece era executat din tabla foarte subtire, iar in interiorul tocului nu s-a turnat beton. In momentul in care achizitionati o usa metalica insistati ca tocurile sa fie umplute cu beton, nu cu spuma poliuretanica sau alte materiale nesigure. Montajul cu ciment al usiilor metalice este foarte important. La montaj primul pas este fixarea usii metalice prin sudura sau suruburi autofiletante in zid. Se face un amestec din beton, nisip si apa, asemanator sapei. Se realizeaza un cofraj, iar amestecul se toarna in toc. Dupa intarire se formeaza doi stalpi din beton in interiorul tocului, iar la o eventuala fortare cu ranga, aceste nu se mai deformeaza, nemaifiind posibila torsinuea limbii broastei. 


3. Usa fortata cu ranga in zona balamalelor

Spargerea usii cu ranga sau dalta


In situatia aceasta, usa a fost fortata in zona balamalelor. Acestea au cedat datorita materialului de slaba calitate din care au fost executate.


Se recomanda usile cu balamale din otel, 3 balamale pe usa. Balamalele trebuie sa fie montate in interior, pentru cele din exterior existand pericolul de a fi taiate. In locatiile unde nu este posibila deschiderea usii catre interior, ci trebuie montata usa cu deschidere exterioara, se recomanda ca usa sa aiba falt, iar pe partea cu balamalele sa fie puse bolturi care sa intre in toc. 


Pentru consultanta si sfaturi legate de usile metalice, ne puteti contacta la numerele de telefon: 0722.314.441 / 0722.579.818 sau office@waldeck.ro.