Foliile de antiefractie si de siguranta vs. foliile reflectorizante si de control solar


CONSULTANTA SI INFORMATII: 

0722.579.818 / 0722.314.441

office@waldeck.ro


Foliile de siguranta si antiefractie vs. foliile de control solar

Diferenta cheie dintre foliile antiefractie, de protectie si securitate si foliile solare si reflectorizante este data de grosimea acestora. 


Obiectivul principal pentru foliile reflectorizante si soloare este acela de a respinge caldura, de a reduce stralucirea orbitoare a soarelui si de a bloca razele ultraviolete.


Rolul foliilor antiefractie si securitate este diferit. Functioneaza ca o plasa de siguranta,  pastrand cioburile la un loc, in cazurile in care sticla se sparge.


Nivelurile de grosime variaza in functie de tipul de protectie necesar. Foliile antiefractie si de siguranta de 2, 4 si 7 mm sunt proiectate pentru spargeri de tip accidental, precum lovirea cu o minge sau furturile executate rapid.


Foliile antiefractie si de siguranta groase 8, 11 si 12 mm sunt proiectate pentru a rezista impacturilor mai puternice cauzate de dezastre naturale, precum uragane si cutremure, gloante de calibru mic, sticle incendiare, pana la explozii.


Recent, proprietatile de control solar au fost incluse in fabricarea foliilor antiefractie si de siguranta. Exista si folii antiefractie care au si protectie solara si reprezinta o optiune pentru clientii care cauta atat protectia geamului cat si controlului solar.


Pentru face fata impactului si a pastra cioburile, foliile antiefractie sunt mult mai groase decat cele solara. In timp ce majoritatea foliilor solare si reflectorizante sunt realizate la o grosime de 1.5 mil, foliile antiefractie, de siguranta si securitate au grosimi intre 2 mm si 12mm.


Instalarea foliilor antiefractie si de securitate necesita mai mult timp, iar timpul de evaporare al apei este mult mai mare, in timp ce foliile solare se aplica mult mai usor. 


Atat foliile solare, cat si foliile de protectie si siguranta se pot aplica chiar si de persoanele particulare. Vanzarea foliilor se face la metru patrat, iar pentru determinarea suprafetei sunt necesare dimeniunile geamurilor: latime x inaltime. In functie de tipul de folie, pot aparea pierderi de material.