Calculul transferului caldurii prin ferestre si usi din sticla pentru determinarea tipului de folie reflectorizanta si folie solara care trebuie montata pe geam


INFORMATII SI RELATII:

0722.314.441 / 0722.579.818

office@waldeck.ro

 

In cadrul foliei reflectorizante si solare pentru ferestre si in industria geamurilor, exista diverse metode importante pentru transferul caldurii utilizate pentru a descrie cat de bine un produs blocheaza sau transfera radiatia solara.


Termenii urmatori pot parea foarte tehnici, insa sunt componente esentiale in intelegerea dinamicii transferului caldurii.


Coeficientul de castig de caldura solara (CCCS) este  fractiunea de caldura solara care intra in sistemul geamului si devine caldura. Aceasta include caldura transmisa in mod direct, precum si caldura care este absorbita de geam si apoi transmisa in interior. Masurarea CCCS este exprimata mereu prin utilizarea unui numar intre 0 si 1. Cu cat este mai jos CCCS, cu atat mai putina este caldura care este transferata din exterior catre interior.


Valoarea U

Calculul transferului caldurii prin ferestre si usi din sticlaValorea U reprezinta masurarea transferului caldurii datorata diferentelor de temeratura interioara si exterioara. Valoarea U este cantitatea de caldura care trece prin 30,5 cm² de sticla intr-o ora pentru fiecare diferenta de temperatura de 1 grad Fahrenheit intre aerul din interior si exterior.


De fapt, cu cat este mai joasa valoarea U, cu atat mai putina energie pentru caldura trece prin fereastra. Valorile U sunt utilizate in principal in industria geamului si a foliei pentru ferestre pentru a descrie pierderea caldurii prin geam.


Valoarea R descrie capacitatea materialului de a actiona ca un izolator. Cu cat este mai mare Valoarea R, cu atat este mai mic transferul caldurii. Valoarea R este reciproca cu Valorea U si se exprima ca R=1/Valoare U.


Emisivitate este utilizata pentru a masura capacitatea obiectului de a absorbi sau de a reflecta radiatia soloara. De exemplu, cand energia iradianta a soarelui trece prin geam si intra in camera, atinge diverse obiecte (mobila, draperii, covoare etc.). Aceste obiecte fie absorb energia caldurii sau transmit energia in exterior. Cu cat este mai joasa cifra emisivitatii, cu atat mai mult materialul va reflecta si nu va absorbi caldura. Metalele luminoase, precum aurul, argintul si aluminiul au rate joase de emisivitate. Invers, materialele precum geamul si lemnul au tendinta sa aiba o cifra mai mare de emisivitate.


Coeficientul de umbrire (CU) este de fapt o analiza de comparatie intre o fereastra tratata si netratata. Este raportul castigului de caldura solara care trece printr-un sistem de geam la castigul de caldura solara care are loc in aceleasi conditii daca fereastra este din geam clar, neumbrit. O cifra scazuta a coeficientului de umbrire indica un rezultat mai bun de umbrire solara.