Perioada de uscare a foliilor antiefractie pentru geamuri


DETALII SI INFORMATII:

0722.314.441 / 0722.579.818

office@waldeck.ro


Perioada de uscare descrie timpul necesar pentru ca o folie antiefractie pentru ferestre a adera complet pe geamul sau fereastra care a fost montata. Adesea, va aparea un abur sau deformare, deoarece este nevoie de timp pentru ca folia sa se usuce complet. Aceasta este cauzata de apa ramasa blocata intre folie si geam care da foliei o senzatie alburie. Aceasta este o aparitie obisnuita care va disparea in final daca folia este aplicata in mod corespunzator, insa este important pentru dealeri sa explice acest proces clientilor de la inceput pentru a nu confunda aceasta chestiune ca fiind o problema cu folia antiefractie montata pe ferestre.


O intrebare uzuala care apare din partea clientilor este "cat dureaza ca foliile de siguranta, foliile antiefractie si de securitate sa se usuce?"


Din pacate, similar foliilor de solare si reflectorizante, raspunsul depinde de un numar de diferiti factori care au loc pe durata instalarii:


Perioada de uscare a foliilor pentru geamuri

1. Cantitatea de apa indepartata este indiscutabil, factorul numarul unu care determina perioada de uscare al unei folii antiefractie montate pe geamuri O mare parte din cantitatea de apa cu care se monteaza foliile solare si antifractie este indepartata la montaj, dar cu cat folia de securitate este mai groasa, cu atat exista posibilitatea sa se formeze bule de apa intre geam si folie. 

 

Deoarece foliile de antiefractie si securitate, agrementate conform EN 356 sunt de minim 200 sau 350 microni, procesul de uscare este mult mai greu, in comparatie cu foliile mate, foliile decorative sau foliile reflectorizante si solare standard.


Este esential pentru cei care le instaleaza foliile pe geamuri sa utilizeze tehnica corespunzatoare de securitate de scoatere a apei prin efectuarea miscarilor de presurizare si suprapuse pentru a indeparta cat mai multa apa.

  

Daca nu este folosita tehnica corespunzatoare de montaj pentru foliie care se aplica pe geam, perioada de uscare ar putea dura luni intregi sau o perioada nedefinita. Producatorii spun ca la o folie montata corespunzator, perioada de uscare a foliilor antiefractie cu agrement conform normelor EN 356, stipulate si in legea 333/2003 de pe siteul Politiei din Romania poate dura pana la 901-20 de zile. 

 

2. Un alt factor important este temperatura din interior/exterior. Temperatura ambianta atat in interior cat si in exteriorul unui geam de fereastra are un efect direct asupra uscarii foliilor de antiefractie, foliilor de protectie impotriva ranirilor sau foliilor solare. Temperaturile mai calde ajuta la procesul de evaporare, astfel se imbunatatesc duratele de uscare ale foliei. Nu se recomanda montarea foliei pe geamuri in timpul iernii, cand temperatura este sub 0 grade. 


3. Un alt element este grosimea foliei. Deobicei foliile antiefractie si antiglont care se monteaza pe suprafetele din sticla sunt foarte groase, iar procesul de scoatere a apei este mai dificil. Cu cat foliile antiefractie si de siguranta sunt mai groase, cu atat procesul de evaporare al apei va fi mai lung.